Taradığınız Metinleri Word Dosyasına Dönüştürün

Belge tanıma, veri yakalama ve dil bilim teknolojileri alanında lider yazılım şirketi ABBYY, FineReader Online adlı hizmetiyle OCR (optik karakter tanıma) işlerinizi de buluta taşıyor. OCR teknolojisi sayesinde, ta-radığınız veya fotoğrafınızı çektiğiniz herhangi bir kitap veya dergi say-fasını, düzenlenebilir Word veya Excel belgelerine dönüştürmeniz mümkün. Bu sayede, örneğin, ödeviniz için ihtiyaç duyduğunuz bir metni kitaptan almak veya basılı belgeleri dijital olarak arşivlemek kolaylaşıyor. Benzer şekilde, kilitli PDF’leri ve grafik olarak kaydedilmiş yazıları da dönüştürmek mümkün.Geleneksel OCR yazılımları tek bir satın alma bedeli karşılığında sınırsız miktarda belge tanıma olanağı sunuyor ama fiyatlar birkaç yüz lirayı bulabiliyor. Dolayısıyla, sadece birkaç belge taramayı düşünüyorsanız yazılım yüklemenizi bile gerektirmeyen ve çok düşük maliyetli bulut çözümleri ideal görünüyor.

FineReader Online’ın çalışma mantığı basit: Taradığınız veya fotoğrafını çektiğiniz bel-geleri siteye yüklüyorsanız, ABBYY sunucularında birkaç saniye içinde işlenerek düzen-lenebilir belgeye dönüştürü-len belgeler, sizin istedi-ğiniz biçimde karşınıza getiriliyor. Microsoft Word, Excel, aranabi-lir PDF (PDF/A), RTF, TXT ve ODT gibi bel-ge biçimlerinde çıktı alabilirsiniz. Hizmeti kul-lanmak için, sadece dönüştürmek istediğiniz sayfa sayısı kadar kredi satın alıyorsunuz. Fiyatlar, 20 sayfa için 3 dolar-dan 200 sayfa için 10 dolara uzanıyor.

FineReader Online, Türkçe dâhil 42 dilde belge tanımayı destekliyor. Hatta birden fazla dilde yazılmış sayfalar için aynı anda 3 dil seçmeniz mümkün. Servisin el yazısını tanımadığını hatırlatmak gerek. Özellikle düz yazıdan oluşan sayfalarda ise mükemmel sonuç veriyor.

 

http://finereader.abbyyonline.com adresinden servise giriş yapabilirsiniz

Leave a comment